×

Memur-Sen’den Enflasyon Açıklaması

Memur-Sen'den Enflasyon Açıklaması

Merkez Bankası’nın enflasyon hedefi konusunda Sendika tarafından açıklama yapıldı.

 

Sendika tarafından yapılan açıklamada, “Merkez Bankası’nın yıllardır sabit tuttuğu %5 enflasyon hedefinin piyasa verilerinden uzak olduğunu ifade etmiştik. Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon tahminini güncellemesi, Toplu Sözleşme Teklifimizin haklılığını doğrulamıştır. Kamu İşvereni, Memur-Sen’in haklı ve doğru teklifini görmeli ve bu gerçeği Toplu Sözleşme masasına gelmelidir” denildi.

 

Memur-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yalçın, “Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon tahminini 2023 yılı için %22,3’ten 35,7 puan artışla %58’e, 2024 yılı için %8,8’den 24,2 puan artışla %33’e güncellediğini” ifade etti.

 

Memur-Sen olarak, Merkez Bankası’nın yıllardır sabit tutulan %5 enflasyon hedefinin piyasa verilerinden uzak olduğunu ve temmuz ayında yaşanan fiyat artışlarının enflasyonu tetikleyeceğini ve sabit gelirlilere olumsuz etki edeceğini açıkça ifade ettiklerini belirtti.

 

Bu çerçevede, 2024 yılında oluşacak enflasyon gerçeğini göz önünde bulundurarak, kamu görevlileri üzerindeki etkiyi en aza indirmek için 2024 yılında 3’er aylık dönemler itibariyle teklifte bulunduklarını ve enflasyon kaynaklı kayıpların yaşanmaması için refah payının verilmesi gerektiğinin altını çizdiklerini söyledi.

 

Nitekim, bugün Merkez Bankası’nın “piyasa ve fiyat istikrarının 2025 yılında sağlanacağı” açıklamasının, Memur-Sen’in 2024 yılı için 3’er aylık, 2025 yılı için 6’şar aylık dönemler itibariyle toplamda %110 artış içeren Toplu Sözleşme Teklifinin haklılığını doğruladığını ve makuliyetini ispatladığını belirtti. Kamu İşvereni, Memur-Sen’in haklı ve doğru teklifini görmeli, güncellenen enflasyon beklentilerini dikkate almalı ve enflasyon tehdidini ortadan kaldırmak için Refah Payı içeren teklifte toplu sözleşme masasına gelmelidir.

Share this content: