×

Türkiye’nin Risk Primi Düşüyor

Türkiye'nin Risk Primi Düşüyor

Yeni yapılan genel seçimlerin ardından Türkiye’nin risk primi, ekonominin “piyasa dostu” yönetimine geçişle düşüş eğilimini sürdürüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan’ın dünkü Enflasyon Raporu sunumundaki açıklamaları, piyasalarda olumlu bir tepki aldı. Erkan’ın merkez bankacılığı adına iletişim tarzı, analistler tarafından başarılı bulunarak, enflasyon beklentilerine rağmen Türk lirası varlıklarına olan risk iştahının arttığı belirtildi.


Fiyat istikrarı için atılacak adımların belirginleşmeye başladığı bu dönemde, Erkan’ın piyasalara güven verdiği ifade edildi. TCMB yönetimindeki değişimin de güveni pekiştirdiği vurgulandı.

 

TCMB başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alınırken, yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan getirildi.

 

Atanan üyelerin yurt içi ve dışındaki piyasalardaki itibarlarının yüksek olduğu belirtilerek, fiyat istikrarı adımları ve yeni ekonomi yönetiminin etkisiyle Türkiye’nin kredi risk priminin gelecek dönemde de düşmeye devam edebileceği öngörüldü.

 

Bu gelişmelerle Türkiye’nin CDS’i, 419 baz puanla yaklaşık son 2 yılın en düşük seviyesine indi.

Share this content: