×

E-Ticaret Kolaylaştırma Merkezi açıldı

E-Ticaret Kolaylaştırma Merkezi açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Bangladeş hükümetinin ortak çalışması sonucunda Narayanganj bölgesinde faaliyete geçen ‘E-Ticaret Kolaylaştırma Merkezi‘ hizmete açıldı. Bu merkez, Bangladeş’in köklü sanatlarından biri olan jamdani (müslin kumaş) üretiminin yapıldığı bölgede faaliyet gösteriyor ve üreticilerin çevrim içi pazarlara erişimini kolaylaştırmayı ve ürünlerini daha geniş kitlelere tanıtabilmelerini amaçlıyor.

Açılış törenine Türkiye’nin Dakka Büyükelçisi Ramis Şen, Bangladeş Bilgi ve İletişim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, TİKA Bangladeş Koordinatörü Şevki Mert ve Bangladeş Küçük ve Ev İçi Üreticiler Kurumu yetkilileri katıldı. Merkeze, TİKA tarafından bilişim ve depolama malzemeleri ile bir adet kamyonet desteği sağlandı.

TİKA’nın desteğiyle çevrim içi pazar yerlerine ulaşma imkanı bulan üreticiler, çevrim içi tanıtım ve pazarlama eğitimleri alarak ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırabilecekler. Bu adımlarla Bangladeş’teki e-ticaret pazarının 2023 yılında 3 milyar doları aşması hedefleniyor. Jamdani üretiminin UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde yer aldığı bu bölgede açılan E-Ticaret Kolaylaştırma Merkezi, ülkenin ekonomisine olumlu katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor

Share this content: